• Bestel voor 15.30 u, Morgen in huis
  • GRATIS verzending vanaf €60
  • Handgemaakt & Duurzaam

9.6Out of 419 Reviews

Elisa Vanmeenen - 09 / Nov / 2017

Puur natuur: deo zonder aluminium

Puur natuur: deo zonder aluminium
Blog DIYS Soap

PUUR NATUUR: DEO ZONDER ALUMINIUM

Iedereen kent wel de ergernissen die gepaard gaan met de zoektocht naar de juiste shampoo. Maar voor heel wat mensen wordt ook hun geduld op de proef gesteld bij het zoeken naar de beste deodorant. Op het eerste gevoel moet een deodorant gewoon werken tegen vieze geurtjes, maar wist je dat niet elke deodorant even gezond is? Lees hieronder mee waarom we bij DIY Soap voor een natuurlijke variant kiezen.

 

DEODORANT OF ANTITRANSPIRATIEMIDDEL?

Zweten is een natuurlijk proces, dat primair je lichaamstemperatuur reguleert. Wáárom zou je dat proces frustreren? Nou omdat zweten nu eenmaal niet aangenaam aanvoelt, en dan hebben we het nog niet eens over de geur gehad. Om van die vieze zweetlucht af te komen, zijn er twee opties: een deodorant of een antitranspiratiemiddel.

 

Deodorant betekent in het latijn ontgeurder; het gaat zweetluchtjes tegen door ze te neutraliseren of te verdoezelen met een sterkere geur (parfum dus). Een deodorant is dus een middel dat je aanbrengt op je lichaam om te voorkomen dat je lichaam onaangenaam gaat ruiken. Een antitranspiratiemiddel beïnvloedt niet alleen de lichaamsgeur maar zorgt er ook voor dat je minder of helemaal niet meer zweet, door je zweetklieren te beïnvloeden.

 

IS COSMETISCHE DEODORANT SLECHT?

In de meeste cosmetische deodoranten zit aluminium wat zorgt voor verstopte poriën. Aluminiumchloride, aluminiumchloorhydraat en aluminium-zirconiumverbindingen worden vaak gebruikt als antitranspirant in deodorant. Aluminiumchloorhydraat en Aluminiumzirkoniumchloridehydroxide Tetrachlorohydrex Gly zijn dan ook de meest voorkomende werkzame bestanddelen in commerciële antitranspiratiemiddelen.

 

Aluminiumgebaseerde toevoegingen reageren met de elektrolyten in je zweet, waardoor er als het ware een soort gel-prop in je zweetklierkanaal wordt gevormd. Deze prop verstopt je poriën en voorkomt daardoor dat je zweetklier vocht (zweet) uit kan scheiden. Je huid vernieuwt zichzelf continu en in dit proces worden deze gel-propjes opgeruimd. Als je vervolgens weer opnieuw deodorant aanbrengt, worden weer nieuwe proppen gevormd om het zweet tegen te houden.

 

Aluminiumzouten blokkeren de poriën onder je armen en hebben bovendien een licht samentrekkend effect op die poriën, waardoor het nog moeilijker wordt om zweet door te laten naar je huidoppervlak. Als je dus “genoeg” deodorant gebruikt, zullen je meeste zweetklieren geen zweet meer aan je huidoppervlak brengen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om toxines uit je lichaam te verwijderen via je okselzweet. Terwijl je tegelijkertijd toxines op je lichaam smeert! Waar kunnen deze metalen heengaan als ze door je huid heen worden opgenomen in je lichaam en gaan zwerven?

 

DE OPLOSSING: NATUURLIJKE DEODORANT

Deodorant zonder aluminium

 

De DIY Soap natuurlijke deodorant is gemaakt met etherische olie en geeft een goede bescherming. Omdat de deodorant slechts een aantal ingrediënten en geen aluminium of parabenen bevat, is de deodorant 100% natuurlijk, zeer verzorgend en makkelijk aan te brengen. Onze deodorant-crème komt in een glazen potje. Smeer met je vinger de deo onder je oksel en je bent klaar voor de dag!

 

Omdat we bij DIY Soap graag voor elk wat wils bieden, hebben we in ons assortiment verschillende natuurlijke deodoranten opgenomen. Zoals de omschrijving al aangeeft is de Deodorant Crème Lavendel gemaakt met etherische lavendelolie en de Deodorant Crème Fresh met frisse limoenolie. Beide hebben een inhoud van 30ml en zijn zowel in de winkel als in de webshop te verkrijgen!

 

-Onze natuurlijke deodorant bevat volgende ingrediënten: shea butter, baking soda, kokosolie, jojoba olie, maizena en etherische oliën. Deze ingrediënten zijn een perfect match als het gaat om samenwerken op een natuurlijke manier. Wanneer baking soda namelijk gemengd wordt met deze natuurlijke oliën en boters, ontstaat er een smeerbaar mengsel. Dit mengsel is in eerste instantie makkelijk om aan te brengen, maar de gouden combinatie van ingrediënten zorgt er tevens voor dat je poriën niet verstopt raken en de huid onder je oksels op een milde manier wordt verzorgd.-

 

PS: dit product staat nog geen maand online en is nu al een bestseller! Haast je dus snel en bemachtig je eigen musthave natuurlijke deodorant!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • DIYS Soap op TV
    10 / May / 2021

    Elisa Vanmeenen - 09 / Nov / 2017

    DIYS Soap op TV

  • DIY Shampoo en Conditioner
    08 / Apr / 2021

    Elisa Vanmeenen - 09 / Nov / 2017

    DIY Shampoo en Conditioner

  • DIY Amandel Koffie Body Scrub Recept
    22 / Mar / 2021

    Elisa Vanmeenen - 09 / Nov / 2017

    DIY Amandel Koffie Body Scrub Recept

  • 5 natuurlijke oplossingen voor donkere kringen onder je ogen
    06 / Oct / 2020

    Elisa Vanmeenen - 09 / Nov / 2017

    5 natuurlijke oplossingen voor donkere kringen onder je ogen

  • Musthaves voor je huid in de zomer!
    12 / Jun / 2020

    Elisa Vanmeenen - 09 / Nov / 2017

    Musthaves voor je huid in de zomer!

  • Versimpel je beauty routine
    03 / Jun / 2020

    Elisa Vanmeenen - 09 / Nov / 2017

    Versimpel je beauty routine

  • Ontspannen Avondroutine
    19 / May / 2020

    Elisa Vanmeenen - 09 / Nov / 2017

    Ontspannen Avondroutine

  • Droge handen tips
    06 / May / 2020

    Elisa Vanmeenen - 09 / Nov / 2017

    Droge handen tips

  • DIY Recepten Gezichtsmasker Maken
    16 / Apr / 2020

    Elisa Vanmeenen - 09 / Nov / 2017

    DIY Recepten Gezichtsmasker Maken

  • 7 lifestyle tips voor een mooiere huid
    08 / Apr / 2020

    Elisa Vanmeenen - 09 / Nov / 2017

    7 lifestyle tips voor een mooiere huid

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
DIYS Soap 9.6 / 10 - 156 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »