Biologische Shea Boter Ongeraffineerd

Beschikbaarheid: Op voorraad (10)
Levertijd: Vóór 18.00 besteld, morgen in huis | NL €4,95 | BE und DE €5,95

Shea Boter Ongeraffineerd

Shea boter (Shea butter, Karité butter) wordt al eeuwenlang gebruikt voor de behandeling van brandwonden, vlekken, eczeem, rimpels, striae en andere kleine huidaandoeningen. Het is rijk aan vitamine A en E en zacht genoeg om het hele lichaam te hydrateren. Hierdoor is het geschikt voor kinderen, baby's en mensen met een gevoelige huid. Het is een zeer vocht inbrengende en beschermende boter met milde antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen.

Deze ongeraffineerde boter (raw shea butter) heeft een zeer sterke geur. De sterkte van de geur kan variëren per productie en heeft geen invloed op de kwaliteit. De geur doet denken aan de geur van een stal. Als je hier last van hebt kan je beter voor onze Geraffineerde Shea Boter kiezen. 

Verpakking: De Shea Boter wordt afgewogen en verpakt in papier. Het is aan te raden de Shea Boter thuis in een afgesloten container / doos te bewaren. 

De Shea Butter wordt verkregen door de zaden van de karite boom koud te persen (en wordt vervolgens geraffineerd). Onze Shea-boter is een romige witte vaste stof met een sterke geur. De Shea Butter is puur en ongemengd te gebruiken, maar is lastig uit te smeren.  

Ongeraffineerd & Geurloos?

Ongeraffineerde geurloze sheaboter is niet geraffineerd maar wel ontgeurd. Ontgeuren is een ander proces dan raffineren. Als een boter is ontgeurd kan hij nog steeds ongeraffineerd worden genoemd, maar dit is geen echte Raw Shea Butter meer. Ongeraffineerde geurloze shea boter heeft bewerkingen ondergaan met bijkomende stoffen en is hierdoor geen Raw Shea Butter meer. Wij verkopen alleen ongeraffineerde raw shea butter (met sterke geur) of geraffineerde shea butter (met neutrale geur). 

Shea Boter Gebruik

Onze Shea-boter begint te smelten bij contact met de huid, waardoor het een goede keuze is voor lipproducten, body creams en lotions bars. Let er wel op dat de geur van deze ongeraffineerde Shea Boter terugkomt in het eindproduct. 

Aanbevolen gebruikshoeveelheid: Lotions & Creams: 3-50%, Lip Producten: 5-100%, Zeep bar: 3-6%.

INCI: Butyrospermum Parkii nut butter.

Biologische gecertificeerd. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen