• Bestel voor 15.30 u, Morgen in huis
  • GRATIS verzending vanaf €60
  • Handgemaakt & Duurzaam

9.6Out of 419 Reviews

Ioana Hotoiu - 06 / May / 2020

Droge handen tips

Hoe zorg je het beste voor je huid die gebarsten en pijnlijk aanvoelt door het vele wassen? Lees hier onze tips voor droge handen!

Droge handen tips
Blog DIYS Soap

Droge Handen Tips

Herhaaldelijk handen wassen om je te beschermen tegen het coronavirus betekent niet dat je handen last moeten hebben van droogheid en jeuk. Ontdek hoe je je handen in deze periode zacht kunt houden!

Droge huid door het vele wassen

Zoals we allemaal weten is één van de beste manieren om te voorkomen dat je besmet raakt met het Coronavirus, je handen grondig wassen gedurende ten minste 20 seconden. Dit is een eenvoudig en uiterst effectief proces om weg te blijven van COVID-19, maar als een gevolg hiervan krijgen veel mensen last van hun handen, omdat het vele handen wassen de huid irriteert en kloofjes veroorzaakt. Er wordt veel geklaagd dat het bijna onmogelijk is om ergens op te focussen als je handen aanvoelen alsof ze in brand staan en er kloven wondjes ontstaan. 

Toch zijn daar oplossingen voor! Je kunt je gezonde huid terugkrijgen door enkele eenvoudige suggesties te volgen. Naast het gebruik van natuurlijke handcrème zijn er ook andere producten waar je voor kan kiezen om deze pijnlijke wondjes op je handen te genezen of te voorkomen.

natuurlijke handcreme

Waarom worden je handen zo droog?

Je hebt je misschien afgevraagd hoe het komt dat onze huid uitdroogt na overmatig handen wassen. Het proces is heel gemakkelijk te begrijpen.

Onze huid is bedekt met een laag gemaakt van vetzuren en oliën, die helpen om onze huid glad te houden. Bij het handen wassen vernietigt zeep in feite deze zuurmantel van overtollige vetten, oliën en eiwitten, waardoor onze huid uitdroogt. En wanneer we onze handen veel vaker beginnen te wassen, beginnen de natuurlijke oliën en vetten die in onze huid zitten ook langzaam te verdwijnen. Als de buitenste laag van onze huid vervolgens wordt beschadigd, kan de huid niet snel genoeg herstellen, dus begint ze er schilferig en vlekkerig uit te zien.

Droge handen tips

Gebruik handcrèmes zonder water

Combineer het gebruik van vochtinbrengende natuurlijke handcrèmes op waterbasis met crèmes zonder water erin. Crèmes op waterbasis trekken over het algemeen sneller in en zijn hierdoor veel makkelijker in gebruik tijdens het dagelijkse bezigheden. 

Natuurlijke handcrèmes zonder water kunnen een effectieve aanvulling zijn, omdat ze boordevol plantaardige ingrediënten zitten die de huid sterk kunnen voeden en kunnen helpen herstellen. Plantaardige ingrediënten bevatten voedingsstoffen die al in de huid zitten, dus ze kunnen geen extra irritaties of huiduitslag veroorzaken. Natuurlijke crèmes kunnen hierdoor een goede oplossing zijn voor gebarsten handen als gevolg van overmatig wassen.

hand cream

Zoete amandelolie

Amandelolie zit boordevol vetzuren die de diep beschadigde huid helpen verjongen. Het werkt verzachtend, dus het voedt niet alleen de huid, maar helpt ook om het vocht erin vast te houden. Net als andere plantaardige oliën, absorbeert amandelolie vrij snel in de huid en laat de huid direct na gebruik extreem zacht achter.

Zoete amandelolie

Kokosolie

Kokosolie is een van de meest populaire plantaardige oliën die wordt gebruikt om een droge huid te behandelen. Het bevat laurinezuur, een vetzuur dat in veel hydraterende cosmetica wordt toegevoegd vanwege de hydraterende effecten op de huid. Hoewel kokosolie kan worden gebruikt om oogmake-up te verwijderen of om pluizig haar te behandelen, wordt het meestal gebruikt als vochtinbrengende olie voor een droge, schilferige huid.

koksolie

Olijfolie

Olijfolie voelt vettig aan als het rechtstreeks op de handen wordt aangebracht en het absorbeert niet zo snel als de andere hierboven genoemde plantaardige oliën, maar het effect kan het zeker waard zijn. Als je geen vlekken wilt achterlaten op je kleding of spullen, breng het dan op je handen aan voordat je naar bed gaat of draag katoenen handschoenen totdat de olie is opgenomen.

olijfolie handen

Cacaoboter

Cacaoboter wordt al sinds een langere tijd gebruikt als natuurlijke vochtinbrenger, omdat het oliezuur, palmitinezuur en stearinezuur bevat - voedingsstoffen die de huid diep hydrateren. Het voelt dikker aan dan een gewone handcrème wanneer het op je handen wordt aangebracht. Zodra de boter wordt opgenomen, begint de huid direct zachter te worden. Cacaoboter heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor deze heerlijk ruikende boter zeer effectief jeuk voorkomt die wordt veroorzaakt door eczeem of irritatie, hierdoor wordt het genezingsproces versneld.

cacao boter handen

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • DIYS Soap op TV
    10 / May / 2021

    Ioana Hotoiu - 06 / May / 2020

    DIYS Soap op TV

  • DIY Shampoo en Conditioner
    08 / Apr / 2021

    Ioana Hotoiu - 06 / May / 2020

    DIY Shampoo en Conditioner

  • DIY Amandel Koffie Body Scrub Recept
    22 / Mar / 2021

    Ioana Hotoiu - 06 / May / 2020

    DIY Amandel Koffie Body Scrub Recept

  • 5 natuurlijke oplossingen voor donkere kringen onder je ogen
    06 / Oct / 2020

    Ioana Hotoiu - 06 / May / 2020

    5 natuurlijke oplossingen voor donkere kringen onder je ogen

  • Musthaves voor je huid in de zomer!
    12 / Jun / 2020

    Ioana Hotoiu - 06 / May / 2020

    Musthaves voor je huid in de zomer!

  • Versimpel je beauty routine
    03 / Jun / 2020

    Ioana Hotoiu - 06 / May / 2020

    Versimpel je beauty routine

  • Ontspannen Avondroutine
    19 / May / 2020

    Ioana Hotoiu - 06 / May / 2020

    Ontspannen Avondroutine

  • Droge handen tips
    06 / May / 2020

    Ioana Hotoiu - 06 / May / 2020

    Droge handen tips

  • DIY Recepten Gezichtsmasker Maken
    16 / Apr / 2020

    Ioana Hotoiu - 06 / May / 2020

    DIY Recepten Gezichtsmasker Maken

  • 7 lifestyle tips voor een mooiere huid
    08 / Apr / 2020

    Ioana Hotoiu - 06 / May / 2020

    7 lifestyle tips voor een mooiere huid

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
DIYS Soap 9.6 / 10 - 156 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »