• Bestel voor 15.30 u, Morgen in huis
  • GRATIS verzending vanaf €60
  • Handgemaakt & Duurzaam

9.6Out of 419 Reviews

Ioana Hotoiu - 12 / Jun / 2020

Musthaves voor je huid in de zomer!

Ontdek in dit blog 6 eenvoudige manieren om je huid en haar gezond en glanzend te houden in de zomer!

Musthaves voor je huid in de zomer!
Blog DIYS Soap

Musthaves voor je huid in de zomer!

De zomer kan een van de meest ontspannende periodes van het jaar zijn. De terrassen en stranden zijn altijd vol en veel mensen gaan er op uit voor een lange wandeling. Vaak beseffen mensen niet wat de schadelijke effecten van de zon op de huid kunnen veroorzaken. Hoewel het heerlijk is om van het warme weer en in de zon te genieten, is het van cruciaal belang dat je extra aandacht besteedt aan het beschermen van je huid en haar. De zon kan meedogenloos zijn, daarom hebben we hieronder zes tips op een rijtje gezet waarmee je je huid gezond kan houden tijdens de warmste periode van het jaar.

Zonnebrandcrème

Gebruik altijd zonnebrandcrème! Ultraviolette zonnestralen zijn ongelooflijk gevaarlijk en kunnen leiden tot ernstige schade aan je lichaam en je gezondheid.

Blootstelling aan de zon staat bekend als de belangrijkste reden voor huidkanker, dus ongeacht op welk tijdstip van de dag en waar je naartoe gaat, het is van cruciaal belang dat je huid is ingesmeerd met zonnebrandcrème. Behalve dat het kanker kan veroorzaken, veroorzaken zonnestralen ook vroegtijdige veroudering, waardoor rimpels en depigmentatie beter zichtbaar worden. We weten allemaal dat een mooie gebronsde huid ons een fijn gevoel kan geven. Door goed en regelmatig te smeren en overmatige blootstelling aan de zon in korte tijd te vermijden kunnen we geleidelijk het gewenste resultaat bereiken zonder onomkeerbare schade aan de huid te veroorzaken.

Koel af met Aloë Vera-gel

Na een ontspannen dag op het strand of in het park, Voelt je huid waarschijnlijk vaak oververhit en droog aan. Hoewel het smeren van zonnebrandcrème ernstige schade door Uv-stralen kan voorkomen, kunnen de vrije radicalen die ervoor zorgen dat je huid barst nog steeds actief zijn na blootstelling aan de zon, wat kan leiden tot een verbrande en jeukende huid.

Dus zodra je weer binnen bent en uit de douche bent gesprongen, breng je onze verkoelende Aloë Vera-gel aan om je huid op te frissen en een verbrande huid te voorkomen. Het voelt als een instant cool down, waardoor je huid superzacht en diep gehydrateerd blijft.

Aloe vera gel

Omdat je gezicht nu veel meer zweet dan in de rest van het jaar, is de kans dat je poriën verstopt raken aanzienlijk groter. Zonder je gezicht grondig te reinigen, kan je huid verstopt raken met ongewenste puistjes als gevolg.

Een oplossing hiervoor is om minimaal twee keer per dag een rozenwater toner te gebruiken. Rozenwater is de oplossing tegen roodheid van je geïrriteerde huid, terwijl het ook de huid reinigt en laat stralen

De huid voelt ook vetter aan in de zomer, dus je kunt rozenwater ook gebruiken wanneer je je huid wilt hydrateren zonder een zware en dikke crème aan te brengen doordat het hydraterende eigenschappen heeft.

Anti-aging serum

Zoals al eerder genoemd, kan de zon verouderingseffecten versnellen. Het is dus belangrijk dat je huid tijdens deze warme periode wordt gevoed met ingrediënten die de structuur van je huid verfijnen.

Onze natuurlijke Rose Garden-serum zit boordevol anti-verouderingsingrediënten, zoals rozenolie, calendula-extract en vitamine E. Dit wonderserum helpt je je huidstructuur te verbeteren en helpt de zichtbaarheid van rimpels en littekens te verminderen. Bovendien zal de kalmerende geur van rozenolie je meteen laten ontspannen waardoor je het beste het serum kan aanbrengen voordat je gaat slapen.

Rozen serum

Argan olie voor je haar

UV-stralen van de zon zijn niet alleen schadelijk voor de huid, maar ook voor je haar. Je merkt waarschijnlijk dat je haar in de zomer lichter wordt. De UV-straling vernietigt namelijk het natuurlijke pigment in je haar, melanine genaamd.

Maar het probleem is dat terwijl de zon je haar blonder maakt, het ook je haarschubben vernietigt die je haar zacht houden. Zodra je haarschubben open zijn, zal het haar er pluizig en droog uitzien.

Een eenvoudige manier om te voorkomen dat je haar door de zon beschadigd raakt, is door er een of twee druppels arganolie in te doen elke keer dat je in de zon gaat. Giet wat arganolie in je handpalmen, wrijf de olie voor twee seconden in je handen en verdeel het vervolgens over je haar. Op deze manier wordt je haar constant gevoed met hydraterende voedingsstoffen die voorkomen dat je haar uitdroogt.

Probeer voor extra bescherming je haar zo veel mogelijk te bedekken met een sjaal of een hoed. Dit zal de negatieve effecten van zonnestralen op je haar aanzienlijk verminderen.

Argan olie

Gebruik een verfrissende en verkoelende spray

Werken of zelfs proberen te ontspannen op het strand kan heel lastig zijn als je nauwelijks kunt ademen en het gevoel hebt dat je huid door de hitte in brand staat. Onze verfrissende zomermist kan werken als je eigen airconditioning!

Gemaakt met neroli bloemenwater, essentiële olie van pepermunt en salie-kruid, kan deze 100% natuurlijke spray zowel worden gebruikt om de huid af te koelen als wel om irritaties te voorkomen. De heerlijke Citrus geur zal je humeur onmiddellijk opbeuren, terwijl je huid lichter en frisser zal aanvoelen.

Facial mist

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • DIYS Soap op TV
    10 / May / 2021

    Ioana Hotoiu - 12 / Jun / 2020

    DIYS Soap op TV

  • DIY Shampoo en Conditioner
    08 / Apr / 2021

    Ioana Hotoiu - 12 / Jun / 2020

    DIY Shampoo en Conditioner

  • DIY Amandel Koffie Body Scrub Recept
    22 / Mar / 2021

    Ioana Hotoiu - 12 / Jun / 2020

    DIY Amandel Koffie Body Scrub Recept

  • 5 natuurlijke oplossingen voor donkere kringen onder je ogen
    06 / Oct / 2020

    Ioana Hotoiu - 12 / Jun / 2020

    5 natuurlijke oplossingen voor donkere kringen onder je ogen

  • Musthaves voor je huid in de zomer!
    12 / Jun / 2020

    Ioana Hotoiu - 12 / Jun / 2020

    Musthaves voor je huid in de zomer!

  • Versimpel je beauty routine
    03 / Jun / 2020

    Ioana Hotoiu - 12 / Jun / 2020

    Versimpel je beauty routine

  • Ontspannen Avondroutine
    19 / May / 2020

    Ioana Hotoiu - 12 / Jun / 2020

    Ontspannen Avondroutine

  • Droge handen tips
    06 / May / 2020

    Ioana Hotoiu - 12 / Jun / 2020

    Droge handen tips

  • DIY Recepten Gezichtsmasker Maken
    16 / Apr / 2020

    Ioana Hotoiu - 12 / Jun / 2020

    DIY Recepten Gezichtsmasker Maken

  • 7 lifestyle tips voor een mooiere huid
    08 / Apr / 2020

    Ioana Hotoiu - 12 / Jun / 2020

    7 lifestyle tips voor een mooiere huid

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
DIYS Soap 9.6 / 10 - 156 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »