Duurzaam verpakkingsmateriaal

Verpakking gezichtsmasker

 

Voor DIY Soap is duurzaam verpakkingsmateriaal belangrijk. We besteden hier op de volgende manieren aandacht aan: 

 

1) DIY Soap gebruikt alleen bakjes van PLA: gemaakt van bioplastic op basis van maiszetmeel die composteerbaar zijn.*

2) Het door ons gebruikte karton wordt voor 80% gemaakt uit gerecycled karton. De overige 20% bestaat uit nieuw karton.** 

3) Onze producten worden niet in plastic geleverd, maar in glazen potten en flessen. Deze potten en flessen kan je hergebruiken in huis of ze kunnen worden gerycled.

4) Wij gebruiken FSC bakpapier - ongebleekt bakpapier.***

5) Leveranciers leveren hun producten altijd goed ingepakt af. Het verpakkingsmateriaal dat hierbij wordt gebruikt, wordt door DIY Soap hergebruikt. 

6) DIY Soap werkt samen met de Noordbaan in Leiden: een activiteitencentrum voor cliënten met een verstandelijke beperking. Grote kans dat jouw product is ingepakt door iemand van de Noordbaan. De Noordbaan is een dagbestedings-locatie van de Gemiva-SVG groep. Hiernaast werken wij samen met Larazorg, een dagactiviteitencentum in Waddinxveen. Onze zepen worden door hun cliënten handgemaakt en vervolgens verpakt. 

  

*Gecertificeerd composteerbaar volgens EU-norm EN-13432

 

**Door hergebruik worden papiervezels korter. Na ongeveer 5 keer recyclen is de vezel zo kort geworden dat er slechts stof overblijft. Om de productiecyclus van papier op gang te houden is er dus altijd een deel nieuwe (nog niet gerecyclede) grondstof nodig. De bomen die onze leverancier hiervoor gebruikt komen vooral uit Scandinavië. In de ecologisch beheerde bossen worden er voor iedere gekapte boom altijd twee nieuwe bomen teruggeplant.

 

***Het papier dat gebruikt is voor dit bakpapier is geheel composteerbaar en FSC gecertificeerd. Deze certificering betekent dat het papier gewonnen wordt uit duurzaam beheerde bossen, waarbij er rekening gehouden is met de lokale bevolking en het milieu. Het papier is voorzien van een siliconen coating, dit materiaal wordt vooral gewonnen uit natuurlijke bronnen zoals zand en gesteente. Na gebruik mag het papier gewoon bij het GFT-afval. 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »