Beauty uit de keukenkast: amandelolie

Beauty uit de keukenkast: amandelolie

Gewoon even een tripje naar de keuken en je hebt de ingrediënten voor een heerlijk maskertje. Één van onze old time favorieten is zoete amandelolie! 

 

Amandelolie wordt gemaakt van de noot van de amandelboom. Wanneer deze noot koud geperst wordt, wordt er een elixer gewonnen die amandelolie genoemd wordt. De olie bestaat uit enkelvoudig onverzadigde vetten, oliezuur en linolzuren (als omega 3 en 6). De olie is bijna geurloos, licht van kleur en erg vloeibaar. Amandelolie biedt ontelbaar veel voordelen voor zowel de gezondheid als de schoonheid.

 

Amandelolie is een pure olie die makkelijk verkrijgbaar is in de meeste drogisterijen en wordt voor cosmetische doeleinden verkocht als zoete amandelolie. De olie wordt veel verwerkt in huidverzorging, aangezien het de huid voedt en prima werkt tegen droge plekjes en huid irritaties. Je kunt amandelolie gebruiken als massageolie of als moisturizer. We raden echter aan de olie niet te drinken, hoewel sommige mensen dit wel doen wanneer ze last hebben van constipatie.

 

 

Amandelolie

 

Cosmetische amandelolie

Amandelolie wordt grotendeels gebruikt voor cosmetica, schoonheidsverzorging en esthetische doeleinden, maar het kan ook worden gebruikt om bepaalde huidaandoeningen te genezen als eczeem of acne. Als massageolie kan amandelolie de zenuwen kalmeren en angst en stress verminderen. Veel schoonheidsproducten bevatten ook amandelolie als ingrediënt, waaronder ook lotions en haarverzorgingsproducten.

 

Amandelolie kan jeuk verminderen, doordat het de huid beschermt en glad maakt. Ook kun je deze olie gebruiken om psoriasis en dermatitis te behandelen, zwellingen en de jeuk bij huiduitslag te verminderen en pijn en huidirritatie te verlichten. En als je het product gebruikt als moisturizer, zal je merken dat het ook erg goed is voor kleine huidproblemen als een droge huid of herpes.

 

De olie is tevens ook aan te bevelen voor droog en beschadigd haar. Zoete amandelolie voedt het haar, maakt het soepel en brengt het weer makkelijk in model. Gebruik een paar druppels om de punten van je haar te voeden of gebruik de amandelolie als haarmasker.

 

Op zoek naar een exotische variant? Ga dan voor onze Very Nutty Coconutty Oil. Deze 100% biologische kokosolie heeft van nature een antibacteriële werking en doodt schimmels. De olie is een all-rounder en kan gebruikt worden voor zowel gezicht, lichaam als haar!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden