Bentoniet Klei op je gezicht. Waarom niet?

Bentoniet Klei op je gezicht. Waarom niet?

Bentoniet klei wordt veel gebruikt in cosmetica. Wanneer de klei in aanraking komt met een vloeistof, verandert er iets in de samenstelling. Hierdoor ontstaat het vermogen om giftige stoffen te absorberen. Bentoniet klei absorbeert olie en vuil uit de poriën. Ideale klei voor een gezichtsmasker dus!

Wat is Bentoniet Klei?

Bentoniet klei is een zeer zachte kleisoort die wordt gewonnen uit vulkanische as. Tot wel 70% van de Bentoniet zit in de aarde van de Amerikaanse staat Wyoming, maar het wordt ook in andere plaatsen in de wereld gedolven. De klei is in staat om tot vijftien keer zijn gewicht in water vast te houden. Door de microscopische structuur onttrekt Bentoniet klei onzuiverheden uit de huid en het werkt dan detoxerend.

 

Cleopatra en Bentoniet klei

 

Cleopatra en Bentoniet

In de oudheid werd bentoniet klei ook al veel gebruikt voor huidverzorging. Vermoedelijk gebruikte Cleopatra de klei veelvuldig tijdens haar badritueel. 

 

Bentoniet in Cosmetica

Door de reinigende en absorberende werking wordt bentoniet veel gebruikt in cosmetica voor huid- en haarverzorging. Wanneer Bentoniet klei in aanraking komt met een vloeistof, verandert er iets in de samenstelling van de klei. Hierdoor ontstaat het vermogen om giftige stoffen te absorberen. Bentoniet klei absorbeert olie en vuil uit de poriën. Het maakt de huid gladder, strakker en zachter waardoor fijne lijntjes vervagen. De klei is geschikt voor zowel een droge, als voor een vette huid.

 

Gezichtsmasker Bentoniet Klei

Met een gezichtsmasker met bentoniet klei wordt acné, olie en vuil uit de poriën efficiënt behandeld. Daarnaast maakt bentoniet klei de huid gladder, strakker en zachter waardoor fijne lijntjes vervagen. In het gezichtsmasker van DIY Soap zit, naast bentoniet klei, ook biologische rauwe honing, die rechtstreeks van een lokale imker komt. Hierdoor heeft de honing al haar natuurlijke werkzame stoffen behouden. Meer weten over ons gezichtsmasker met honing?

 

Gezichtsmasker met bentoniet klei

 

DIY Recept Natuurlijke Deodorant met Bentoniet

TIP: Een andere manier om bentoniet klei te gebruiken is om er een natuurlijke deodorant van te maken. DIY en 100% natuurlijk.

 

Natuurlijke deodorant

 

Last van vermoeide voeten?

Bentoniet is niet alleen goed voor je gezicht. Je kan er ook een weldadig voetbad mee maken. Een Bentoniet voetbad geeft een ontspannende en zuiverende werking héérlijk na het sporten, werken of stappen.

 

Gebruik: smeer 1 theelepel Bentoniet uit over je voeten en dompel ze in lauw warm water. Binnen 5 minuten is de werking voelbaar.

 

Voetenbad

 

Check it outGezichtsmasker

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »