Zeezout vs suiker scrub

Zeezout vs suiker scrub

Redenen om te scrubben

Naarmate je ouder wordt vertraagt het celvernieuwingsproces. Bij jonge mensen vernieuwen cellen zich tussen de 20 tot 28 dagen, als je ouder wordt duurt dit langer. Bovendien maakt je lichaam extra cellen aan als reactie op schadelijke stoffen van buitenaf, zoals luchtvervuiling en UV straling. Hierdoor kan de huid zichzelf langzaam ‘verstikken’. Een scrubbeurtje kan dan zorgen voor glans.

Een goede scrubbeurt kan bovendien zorgen voor een betere doorbloeding. Daarnaast kan het helpen tegen puistjes. Ook resulteert scrubben voor het scheren in een gladder resultaat. Bovendien voelt scrub heerlijk aan op de huid. Gecombineerd met een heerlijke geur is een scrubbeurt een lekker ontspannende behandeling.

 

Zout vs. suiker

Voor je gaat scrubben, denk je er dan over na welke scrub je neemt? Ok iedereen heeft wel een favoriete geur dus daarover valt niet te twisten. Maar kies je ook bewust voor een zout of suikervariant? Omdat we bij DIY-Soap voor elk wat wils hebben, wegen we even de suiker- en zoutscrub tegen elkaar af.

 

Zeezout Scrub 

Body Scrub met zeezout

  1. Zout scrubs verwijderen makkelijker de ruwe huid waardoor je lichaam sneller glad en zacht aan voelt.
  2. Zout scrubs bieden therapeutische, mineralisatie voordelen.
  3. De meeste zout scrubs bevatten zeezout, wat natuurlijke zuiveraars zijn en de toxinen verwijderen die de poriën van de huid blokkeren.
  4. De mineralen helpen om de bloedsomloop te bevorderen, de ontstekingsrespons te verminderen en te fungeren als ontgiftingsmiddel en algemeen spier-relaxant.  

 

Suiker Body Scrub

 

Body Scrub met Suiker

  1. Suiker scrubs zijn zachter dan zout scrubs. De korrel is rond en snijd daarom de huid niet, waardoor je geen overgevoelige huid krijgt bij wondjes of na een scheerbeurt.
  2. Suikerkorrels lossen makkelijker op in warm water en schuren minder dan zoutkorrels.
  3. Terwijl suiker scrubs geen minerale voordelen hebben, zijn ze minder droog dan zout scrubs.
  4. Het glycolzuurgehalte van suiker is een extra pluspunt. Het helpt de huid te beschermen tegen schadelijke toxinen.

 

Let wel

Stem het aantal scrubbeurten per week altijd af op je huidtype. Heb je een droge en gevoelige huid? Hou het dan bij twee scrubbeurten per maand. Heb je een normale tot vette huid? Dan kun je je huid een tot twee keer per week scrubben.

Maar let op – ga niet schrobben! Zodra je je dode huidcellen hebt verwijderd heb je te maken met tere, nieuwe huidcellen. Je kunt deze beschadigen door agressief te scrubben.

 

Ben jij een as sweet as sugar of mag het voor jou toch iets ruiger? Laat het ons weten!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »