• Bestel voor 15.30 u, Morgen in huis
  • GRATIS verzending vanaf €60
  • Handgemaakt & Duurzaam

9.6Out of 419 Reviews

Danielle van de Vlag - 05 / Jul / 2018

Verbrand door de zon

De zon is weer volop aan het schijnen. Voor je het weet heb je iets te lang in de zon gezeten. Het gevolg is een pijnlijk, rode en verbrande huid. Hoe kun je een verbrande huid herstellen en verkoelen? Wij hebben  een aantal tips en adviezen om een zonverbrande huid te verzorgen en herstellen met natuurlijke recepten. 

Verbrand door de zon
Blog DIYS Soap

Verbrand door de zon

De zon is weer volop aan het schijnen. Iedereen wordt instant vrolijk van het goudgele geluk aan de horizon. Toch kan de zon verraderlijk sterk zijn. Voor je het weet heb je iets te lang in de zon gezeten en misschien zelfs wel onbeschermd in de zon gezeten. Het gevolg is een pijnlijk, rode en verbrande huid. Soms zelfs met blaren. Hoe kun je een verbrande huid herstellen en verkoelen? 

 

Verbrand door zon

Verbranding van de huid door de zon is eigenlijk een soort ontstekingsreactie die ontstaat na te lange of onbeschermde blootstelling aan de zon. De huid reageert met roodheid, jeuk en pijn. Soms kunnen er blaren optreden en zelfs brandwonden optreden bij ernstige verbranding. De huid is te lang of onbeschermd blootgesteld aan de zon waarop de huid een heftige reactie geeft. 

 

Verbrand door de zon

 

Zonverbrande huid voorkomen

Uiteraard kun je het beter voor zijn, verbranding van de huid door de zon. Zorg er dus altijd goed voor dat je huid, voordat hij wordt blootgesteld aan de zon, optimaal beschermd is met een zonnebrandcreme, kleding met uv-bescherming en hoedje of petje. Ga altijd onder een parasol zitten en vermijdt de zon tussen 12.00 uur en 15.00 uur. Voorkomen is altijd beter dan genezen! Zorg dat je een juist zonnebrandproduct hebt, afgestemd op jouw huidtype, om zonnebrand te voorkomen. Smeer je ook om de twee uur opnieuw in om zonnebrand te voorkomen. Zelfs al heb je een product dat beweerd waterproof te zijn! Smeer je opnieuw in na elke plons in het water of verkoelende douche om zonnebrand te voorkomen. Je verliest namelijk ontzettend veel van je product als je gaat zwemmen of douchen. 

 

Verzorging zonverbrande huid

Zorg dat wanneer je huid verbrand is door de zon, je onmiddellijk de zon vermijdt. Een van de belangrijkste tips is wel de huid koelen met bijvoorbeeld water of een crème zonder alcohol en parfum. Dit zorgt ervoor dat de huid direct kan afkoelen, kalmeren en herstellen. Producten met parfum en alcohol kunnen de huid alleen maar meer beschadigen. De huid kan onttrokken worden van vocht, zijn elasticiteit verliezen en zelfs alleen maar meer allergisch reageren met roodheid en jeuk als gevolg. Dus kies er liever voor de huid direct te koelen met water en een crème zonder alcohol en parfum.

 

Natuurlijke Aftersun Spray

Lemon Balm (ofwel citroenmelisse) staat bekend om zijn verzachtende en kalmerende eigenschappen en is hierdoor erg geschikt om te gebruiken als natuurlijke after sun of bij andere huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, gordelroos, luieruitslag en zeer gevoelige huid. De Lemonbalm Body & Face Mist van DIY Soap werkt super verkoelend en verzachtend voor de zonverbrande huid. 

 

Lemonbalm Body & Face Mist

 

Aftersun maken

Wil je natuurlijke producten gebruiken op je zonverbrande huid? Dat kan! Misschien heb je ze zelfs wel in je keukenkastje staan. Natuurlijke producten bevatten geen alcohol en geen parfum en zijn mild voor de huid. Natuurlijke recepten bij een zonverbrande huid;

 

- Havermout werkt verzachtend en herstellend. Doe een kopje havermout in een lauwwarm bad en laat het even inwerken. Ga een poosje in het badwater liggen om de huid te verzachten. 

 

- Een melkkompres van karnemelk geeft snel verlichting aan de verbrande huid. Drenk een kompres/gaasje in de karnemelk en leg het op de verbrande huid. Het geeft direct verlichting.

 

- Doe losse kamille (of kamillethee) in kokend water en laat het mengsel afkoelen. Drenk een kompres/gaasje in het mengsel en leg het op de huid. Het verzacht de huid direct.

 

- Aloë Vera heeft een sterk herstellend en genezend effect op de huid. Aloë Vera is een gel afkomstig van de Aloë Vera plant en werkt tevens verkoelend op de huid. Snij een blad van je Aloë Vera plant af, snij open, verwijder de gel en smeer direct op de zonverbrande huid. 

 

- Biologische Shea Butteris een uitstekende bron van vitamine A en E, het werkt ontstekingsremmend en is kalmerend voor de huid. Shea Butter heeft een tevens een vochtinbrengende werking. 

 

- Kokosolie is een verzadigd vet dat bestaat uit laurinezuur, caprylzuur en caprinezuur. Deze zuren hebben een antibacteriële werking en bestrijden infecties, schimmels en huidaandoeningen.

 

- Een supergoed alternatief is de I Kid You Not Body Cream. Deze cream maakt een einde aan je jeukende, geïrriteerde en droge huid. Deze cream zit boordevol biologische shea butter, biologische kokosolie en amandelolie en is bovendien heerlijk zacht voor de huid. 

 

I Kid You Not Body Cream

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • DIYS Soap op TV
    10 / May / 2021

    Danielle van de Vlag - 05 / Jul / 2018

    DIYS Soap op TV

  • DIY Shampoo en Conditioner
    08 / Apr / 2021

    Danielle van de Vlag - 05 / Jul / 2018

    DIY Shampoo en Conditioner

  • DIY Amandel Koffie Body Scrub Recept
    22 / Mar / 2021

    Danielle van de Vlag - 05 / Jul / 2018

    DIY Amandel Koffie Body Scrub Recept

  • 5 natuurlijke oplossingen voor donkere kringen onder je ogen
    06 / Oct / 2020

    Danielle van de Vlag - 05 / Jul / 2018

    5 natuurlijke oplossingen voor donkere kringen onder je ogen

  • Musthaves voor je huid in de zomer!
    12 / Jun / 2020

    Danielle van de Vlag - 05 / Jul / 2018

    Musthaves voor je huid in de zomer!

  • Versimpel je beauty routine
    03 / Jun / 2020

    Danielle van de Vlag - 05 / Jul / 2018

    Versimpel je beauty routine

  • Ontspannen Avondroutine
    19 / May / 2020

    Danielle van de Vlag - 05 / Jul / 2018

    Ontspannen Avondroutine

  • Droge handen tips
    06 / May / 2020

    Danielle van de Vlag - 05 / Jul / 2018

    Droge handen tips

  • DIY Recepten Gezichtsmasker Maken
    16 / Apr / 2020

    Danielle van de Vlag - 05 / Jul / 2018

    DIY Recepten Gezichtsmasker Maken

  • 7 lifestyle tips voor een mooiere huid
    08 / Apr / 2020

    Danielle van de Vlag - 05 / Jul / 2018

    7 lifestyle tips voor een mooiere huid

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
DIYS Soap 9.6 / 10 - 156 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »